Türkmen çetelerden kimyasal gaz tehdidi

Türkiye sınırının hemen yanı başında kimyasal gaz üreten Türkmen çeteleri Alevi köylerini katliamla tehdit etti. Çetelerin elinde bulunan kimyasal malzemeler ise Türkiye’de üretildi

Türkmen çetelerden kimyasal gaz tehdidi
HABER MERKEZİ(Ömer Ödemiş)- EL KAİDE terör örgütünden sonra şimdi de Türkmen çeteleri kimyasal gaz üreterek, tavşan üzerinde deneme yaparak, bölgede bulunan Alevi köylerinde, mecbur kalmaları durumda kullanacaklarını duyurdular. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hatay’da yakalanan ve mahkeme kararına rağmen aranmasına izin verilmeyen TIR’ın yardım taşıdığını iddia etmişti. TIR’ın aranmasını engelleyen ve içerisindeki “yardım malzemelerinin” devlet sırrı olduğunu belirten MİT mensubu olduğu iddia edilen şahısların davranışları neticesinde, aracı aramak için bölgeye intikal eden Özel Yetkili Savcı Özcan Şişman da kendi can güvenliğini tehlikede görmüş ve TIR’ın bulunduğu bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

ANKARA’DA DA EĞİTİM ALDILAR
YURT Gazetesi’nde savcılıktan ismini vermek istemeyen bir kaynağın olay esnasındaki gelişmeleri dakika dakika yaşananları anlattığı bir habere önceki gün yer vermiştik. Dün yaptığımız bir başka haberde ise daha önce Ankara Numune Hastanesi’nde ellerinde silahlarla hastaneye gelerek kaydolmaya çalışan, ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için hastane personeli tarafından kayıtları yapılmayınca MİT mensuplarının müdahalesiyle kaydettirilen ÖSO militanlarının aslında Suriye’de kullanılmak üzere bir füze sisteminin eğitimini aldıklarını haberleştirmiştik. Haberde, ÖSO’cu milislerin Suriye’de bu silahı kullandıklarını ortaya koyan bir de videodan bahsetmiş ve gazetemizin internet sitesinden de bu videoyu yayınlamıştık. Türkiye’nin daha Suriye’deki çatışmalar başlamadan önce beraber çatışmalar için hazırlık yaptığı ve Adana’daki sarin gazı operasyonunda ayrıca Reyhanlı’da yaşanan ve 54 yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırıda da bu Türkmen grupların isimleri geçmişti. İçişleri Bakanı’nın hala desteklendiklerini itiraf ettiği Türkmen gruplar şimdi de yayınladıkları bir videoda Türkiye’de devlet izni ile üretilen ve dağıtılan kimyasal maddelerle ürettikleri kimyasal silahları Suriye’deki Alevi yerleşim birimlerine karşı kullanacaklarını alenen ilan ediyorlar. Türkmen çeteler yayınladıkları videoda yaptıkları açıklamada: “Türkmen ve Kürt dağlarındaki askeri birlikler; kindar Nusayri ordusu, Türkmen ve Kürt dağlarına bir karış yaklaşıp abluka altındaki çocuklarımıza veya kadınlarımıza zarar vermeye kalkarsa, şu Nusayri olan Kfarya, El Talla, Maşkita, Duman, El Bahluliye köylerine kimyasal silahlarla saldıracağımızı karar altına aldık. Allah bize şahit olsun. Önce bir mezhep değil bir rejime karşı savaşıyorduk ancak şimdi belli bir mezhep ve onu destekleyenlere karşı savaşmamızı mecbur ediyorsunuz. Yalnızca silahını atan veya bize sığınanları af edeceğiz,” diyerek kimyasal gaz üretebildiklerini ve ürettikleri malzemelerin görüntüsünü yayınladılar.

KAİDE’NİN KİMYASALLARI DA TÜRKİYE’DEN
21 Ağustos 2013 tarihinde yayınladıkları videoda, kimyasal gaz üretiminde kullandıkları malzemelerin, daha önce El Kaide’nin, Şam’ın banliyösü olan Doğu Guta bölgesinde kullandığı malzemelerle aynı olduğu, Bursa’da üretim yapan TEKKİM adlı firmanın ürünlerinden olduğu açıkça görülüyor. Devletten özel izin alınarak üretilen ve dağıtılan, insanlık suçu kapsamında değerlendirilen ve yan yana geldiğinde kitlesel ölümlere neden olabilen bu malzemelerin yine aynı firmadan temin edildiği görülüyor. Yüzlerce litre gaz üretilebilecek kimyasal malzemenin bu firmadan nasıl temin edildiği ve o bölgeye kadar nasıl taşındığı merak konusu. Ancak Türkiye sınırına 45 km uzaklıkta olan ve Alevi halkın yoğun olarak yaşadığı köylere çok yakın bir bölgede bulundurulan kimyasal malzemelerin kullanılması durumunda Türk köylerinde de ölümlere neden olabileceği belirtiliyor. Bu kadar tehlikeli malzemelerin bu çetelerin elinde olması korku ve kaygı yaratıyor. Gerek gazetemiz YURT’ta gerekse de hükümetten bağımsız hareket edebilen diğer birkaç gazetede defalarca TEKKİM firmasının ürettiği kimyasal malzemelerin Suriye’deki çetelerin elinde bulunduğu, ve bu malzemelerle binlerce insanın ölümüne sebep olunduğu kaleme alınmış olmasına rağmen yetkililerin harekete geçmemesi dikkat çekiyor. Yetkililer harekete geçmemekle kalmayarak hâlâ Suriye’deki çetelere yönelik dostane açıklamalarda bulunuyorlar. Bu durum, uluslararası arenada Türkiye’nin “insanlığa karşı işlenmiş suçlar” kapsamında yargılanabileceğine dair önemli deliller barındırıyor.

Kaynak

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/turkmen-cetelerden-kimyasal-gaz-tehdidi-h46916.html
turkmen_cetelerden_kimyasal_gaz_tehdidi_h46916
VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:
http://www.youtube.com/watch

Hinterlasse einen Kommentar